уторак, 1. фебруар 2011.

MIO MOOV S555

Jedan od novih modela GPS uređaja kompanije Mio. Pored standardnih opcija za navigaciju, Mio je dosta upeglao interfejs i prikaz mapa, tako da se dobija uređaj dosta napredniji od konkurencije. Od dodatnih opcija treba pomenuti reprodukciju muzike, Bluetooth podrška preko koje se korišćenjem mobilnog telefona pristupa i dodatnim sadržajima.
Mio je dobro zastupljen na našem tržištu i uživa dosta dobru reputaciju, što i nije neobično s obzirom na kvalitet GPS uređaja. Ono što Mio izdvaja od konkurencije jeste između ostalog i softver koji ova kompanija samostalno razvija (i koji mnogi drugi koriste kao najbolje rešenje), ali i konstantne inovacije zbog kojih su njihovi GPS uređaji uvek u centru pažnje. Model Moov S555 je napredniji model velike dijagonale ekrana i sa interesantnim dodacima od kojih treba odmah pomenuti Bluetooth. Mio je na istoj platformi bazirao više uređaja, koji se malo razlikuju odnosno u pitanju su samo neke od opcija, dok spolja izgledaju praktično identično.
Mio Moov S555 sa opremom

Ključne karakteristike

  • Veliki pregledan ekran od 4.7"
  • Vrlo praktičan prikaz mapa (TruMap)
  • Reprodukcija muzike
  • Povezivanje mobilnog telefona preko Bluetooth-a

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Procesor: Samsung 2450, 400Mhz
  • GPS Chipset: 20-channel SiRFstarIII, InstantFixII
  • Memorija: 128MB (RAM), 1GB (ROM), slot za MicroSD memorijske kartice
  • Ekran: 4.7" Touchscreen TFT, rezolucije 480x272 piksela
  • Baterija: 720mAh Lithium (2.5h autonomije)
  • Konektori: USB
  • Dimenzije: 132x85x13.95mm
  • Težina: 160g
  • Mape: Evropske zemlje
  • Dodatno: Bluetooth

Mio Moov S555

Ovaj GPS prijemnik spolja izgleda prilično standardno, kombinacija srebrne i crne mat plastike, čvrsto kućište i generalno dizajn koji se uklapa među ostale modele iz serije (praktično razlika skoro i da nema). Sa gornje strane se nalazi samo Power taster za uključivanje, napred Menu taster, statusna dioda i mikrofon, dok je sa donje strane Mini USB priključak i slot za memorijsku karticu (podržan je Micro SD format). Sa zadnje strane se nalazi samo zvučnik i prorez za fiksiranje na nosač. U pakovanju se dobija običan USB kabl, punjač za kola i nosač koji se lako fiksira na vetrobransko staklo. Nosač je fleksibilan sa dva zgloba i vrlo ga je lako namestiti u željeni položaj.
Mio Moov S555 detaljnije
Ekran je dijagonale 4.7" i rezolucije 480x272 piksela, odlične osetljivosti. Pošto nije glossy ekran, nema odsjaja sunca i dobro se vidi po dnevnom svetlu. Mio se dobro potrudio da interfejs redizajnira (u odnosu na prethodnu seriju), sa Slide Touch funkcijom koja dodaje vrlo efektne animacije, koje zahvaljujući Samsung procesoru od 400MHz rade glatko i bez seckanja. Sve je prilagođeno korisnicima, pa su sve opcije veće površine u odnosu na prosek, pa ih je lako aktivirati prstom (ovo će obradovati sve one sa malo većim šakama). Generalno, utisak nam je da je platforma zrela pošto radi brzo i nismo naišli na bilo kakve probleme.
Mio Moov S555 neki od ekrana
Ono što Moov S555 ima dodatno u odnosu na najveći broj GPS uređaja, tu je podrška za reprodukciju muzike i ugrađeni Bluetooth adapter. Lokalizacija za našu zemlju je kompletna (meni+glasovno navođenje). Prikaz mapa je nešto izmenjen (proizvođač to zove TruMap), a u praksi su mape mnogo lepše vizuelno i bez gomile podataka koji smetaju. Dopalo nam se i kako je Mio promenio najavljivanje skretanja, i definitivno se napravio korak napred što se tiče funkcionalnosti. Poseban akcenat je stavljen i na pretragu POI tačaka, čak i turistički vodič, pregled fotografija sa terena. Ovo je vrlo pametno smišljeno pošto se povezivanjem mobilnog telefona dobija pristup raznim sadržajima (da pomenemo samo AccuWeather prognozu, NavPix slike, google pretraživanje i slično).

Rezime

Mio Moov S555 predstavlja novu generaciju GPS uređaja koji prestaju da budu samo gadgeti za navođenje, već praktično mali računari koji mogu pristupiti dodatnim funkcijama korišćenjem Internet-a, dok su standardne funkcije dodatno poboljšane tako da navigacija postaje još jednostavnija i neposrednija. Nema puno toga da se doda osim tople preporuke, isprobavajući šta sve Moov S555 može, postaje jasno zašto kompanija Mio važi za jednog od lidera u oblasti GPS navigacije.

Conclusion

Mio Moov S555 represents new generation of GPS devices, which are far away from navigation gadgets but these are small computers providing access to additional functions using Internet while standard functions are improved so navigation is even simpler and immediate. After some quality time with Moov S555 we’ve realized its potential and it’s no wonder why Mio is leading company in the field of GPS navigation.

1 коментар:

  1. i have one Mitac Moov S760. i want reprogramm it to tomtom or garmin or igo8.
    how can we do and how much does it cost.my email : de6789@gmail.com

    ОдговориИзбриши