уторак, 1. фебруар 2011.

Blueberry 2GO510B

Blueberry 2GO510B
Novi model GPS navijacije kompanije velikog ekrana od 5.1" i rezolucije od 480x272 piksela. Pored standardnih opcija koje svi uređaji ovog tipa podržavaju, tu je i Bluetooth handsfree, FM transmiter i multimedijalni plejer. Ovaj uređaj svakako treba isprobati pošto dosta toga nudi.
Blueberry je ime koje je već neko vreme dostupno na domaćem tržištu, a u pitanju je veliki broj različitih proizvoda među koje spadaju i GPS navigacije za auto. Do sada smo videli da Blueberry proizvode odlikuje dosta dobar odnos cene i kvaliteta, pošto se proizvođač trudi da u kategorijama koje su već prilično zasićene pronađe nešto novo i interesantno. Model 2GO510B je veoma interesantan pošto spaja dosta funkcija i ide korak dalje od običnog GPS-a, a veliki ekran će sigurno obradovati sve one koji su čekali GPS dovoljno veliki da se sve lepo vidi. Iako su recimo 3.5" modeli uobičajeni, ne treba puno objašnjavati prednosti velikog i preglednog displeja kao ni ugrađene Bluetooth podrške i brojnih drugih detalja.
Blueberry 2GO510B sa opremom

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Dosta lepo i brzo radi
  • U pakovanju dolazi i stylus olovčica
  • Kompatibilan sa većim brojem maping softvera
  • Reprodukcija audio i video fajlova
  • Bluetooth handsfree

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Procesor: MediaTek 3351, 468 MHz
  • GPS Chipset: SiRFStar III high-sensitivity GPS receiver (WAAS-enabled), 20 Chanels
  • Memorija: 64MB (RAM), 64MB (ROM), slot za SD/MMC memorijske kartice
  • Ekran: 5.1" Touchscreen TFT, rezolucije 480x272 piksela
  • Konektori: Mini-USB, AV ulaz, 3.5mm izlaz za slušalice
  • Dimenzije: 134x88x11mm
  • Težina: 196g
  • Dodatno: Bluetooth, FM transmiter, multimedijalni plejer

Blueberry 2GO510B

Ovaj GPS je jedan od malobrojnih 5" modela, što znači da osim činjenice da su dosta pregledniji i praktičniji za upotrebu, treba razmisliti i o prostoru u kolima, pogotovo ako je u pitanju manji auto. Pakovanje je standardno, dobija se nosač za koji se fiksira na vetrobransko staklo, punjač za kola, dodatni USB kabl za povezivanje sa računarom i na kraju futrolu za nošenje. Ono što se ne vidi na prvi pogled je da postoji i stylus olovčica koja se nalazi sa zadnje strane, što je vrlo praktičan i poželjan dodatak. Sam uređaj je dosta atraktivnog dizajna, plastike crne boje sa hromiranom lajsnom i sasvim dobrog kvaliteta izrade. Postolje je solidnog kvaliteta i dosta se lako namešta u odgovarajući položaj, što je vrlo bitno da se ne bi gubilo vreme u vožnji.
Blueberry 2GO510B detaljnije
Interfejs je grafički i dosta jednostavan, ali ne i najlepši koji smo videli pa u tom segmentu Blueberry ima još po nešto da nauči od poznatijih proizvođača. Dobra stvar je što su sve opcije odnosno touch tasteri velike površine pa ni oni sa većim prstima neće imati problem sa kontrolom. Pored same navigacije, a na 2GO510B se može instalirati praktično bilo koji sofver za navigaciju, moguće je reprodukovati muziku (WMA, MP3 i WAV), video fajlove (WMF, ASF, Mpeg 4, MPEG, Flash), slike (JPG), čitanje txt fajlova (popularno nazvano eBook) kao i par igrica. Dodatno, integrisan je i Bluetooth adapter pa je dostupan handsfree, a softver je dosta dobar i praktično sve najbitnije funkcije telefona su dostupne sa ekrana.
Blueberry 2GO510B neki od ekrana
GPS pokreće pomalo nestandardan MediaTek 3351 procesor na 468 MHz, i ima na raspolaganju po 64MB RAM i ROM memorije, uz memorijski slot za SD i MMC kartice do 4GB zvanično (a nezvanično bi trebale da rade i one većeg kapaciteta). Prijemnik je SiRFStar III koji je i standard za ove uređaje, a lociranje i inicijalizacija je dosta brzo i praktično se mogu očekivati iste performanse kao i kod drugih uređaja u klasi. Dostupan je i FM transmiter (87.6-107.9MHz) koji može vrlo lepo doći za slučaj da neko želi da muziku prosledi na ugrađene zvučnike. Što se konektora tiče, tu je jedan mini USB (za punjač , AV ulaz, izlaz za slušalice (ovo je veoma praktično ako recimo neko drugi spava u kolima, da mu navigacija ne bi smetala).

Rezime

Ovaj uređaj je vrlo interesantno osmišljen tako da uključuje veliki broj funkcija osim same navigacije: Bluetooth handsfree, FM transmiter i multimedijalni plejer. Primetili smo da je zvuk nešto tiši kada se koristi Bluetooth, no kada se pojača, problem se lako rešava. U suštini, ostaje da se isproba kako radi sa različitim softverima, no ono što jeste najbitnije, a to su performanse, su više nego dobre. Ugrađena baterija od 1600mAh je dovoljna za oko 2.5h autonomije, što je odličan rezultat. Kod navigacija ovako velike dijagonale ekrana se dešava da procesor nije dovoljno snažan da rad bude brz i gladak, što ovde nije slučaj, tako da ga možemo toplo preporučiti.

Conclusion

This device is very interesting and it has numerous functions beside the navigation: Bluetooth hands free, FM transmitter, and multimedia player. The sound is slightly lower while using Bluetooth but the only thing you should do is to increase volume and the problem is solved. It is necessary to try it out with different software and its performances are awesome, which is the most important thing. In built 1600 mAh battery will provide you with 2.5 hrs of autonomy and that is great. The processor is powerful enough in spite of big diagonal size so this device deserves our recommendation.

Нема коментара:

Постави коментар