понедељак, 21. март 2011.

GPS NAVIGACIJE - veličina displeja

GPS auto uređajI  dolaze u dve veličine ekrana: 3,5-inča (dijagonala) i 4,3 inča. Dugo sam se zalagao 4,3-inčni ekran , jer je to dragoceno malo dodatnog ekrana čini značajnu razliku u vidljivosti i lakoću korišćenja ekrana osetljivog na dodir.
Međutim, zahvaljujući delom na konkurenciju iz smart telefona, kao i želje o delu GPS odluka da diferenciraju svoje proizvode u sve konkurentnijem tržištu, veći ekrani postaju standard. 5-inčni ekrani su nekada bili retkosti, ali sada svi veliki proizvođači imaju najmanje nekoliko modela. I neki proizvođači, kao što je Magelan, imaju prave u Behemoth ekrane  sa 7-inčnim ekranima (Magellan RoadMate 1700 sa 7-inčnim ekranom ).

Dakle, šta je prava veličina ekrana za vas? Iako i dalje postoji veliki broj 3,5-inčnih  GPS-modela na tržištu, ja ih više ne preporučuje za bilo koju svrhu. Možete naći 4,3-inčni model za jedva nekoliko eura više uz bole performanse i mogućnosti spektra boja samog displeja.

Ekrani veličine 4,3 inča su u redu za većinu korisnika. Ekstra nepokretnosti koje većih ekrana je dobar, ali ne i neophodno za većinu svrhe.  Garmin i TomTom su  sa novim staklom touchscreen modela (Garmin Nuvi 3790T, TomTom GO 2405), dobili mnogo oštriju, jasniju sliku u okviru 4,3 inča formatu veličine ekrana.

Pa zašto koristiti 5-inčni ili 7-inčni ekran?  Veća vozila, kao što su kamioni i autobusi često imaju Vetrobrane koji su dalje od vozača nego što je slučaj kod putničkih automobila. Takođe, kamioni  često imaju veće vetrobrane. Sve u svemu, dozvoljavajući veći GPS uređaj bez blokiranja pogleda ka putu. GPS Velikog ekrana  se lakše vidi u većim kabinama. Neki proizvođači nude GPS-velikih ekrana, kamionski  kao što su 5-inčni ekran Garmin Dezl. Pored svojih velikih ekrana, Dezl zvučnik je glasniji od tipičnih .

Ako i dalje niste sigurni koja veličina ekrana GPS-je prava za vas, svratite u prvu prodavnicu tehničke robe   probajte neki nov model GPS navigacije i uporedite veličine ekrana.

Нема коментара:

Постави коментар