понедељак, 2. мај 2011.

iGO Primo Opis Programa


iGO Primo dosta liči na iGO Amigo. Otvaranje početnog ekrana Primo softvera  je gotovoidentično  Amigovom početnom ekranu  i koriste vrlo sličan grafički interfejs. To je sve što se sličnosti tiče. Što se tiče svih ostalih karakteristika Primo je dosta  bolji od oba iGO softverska velikana  iGO 8.3 i samog iGO Amiga čiji je direktan naslednik. 
Ko je koristio Amigo i ko je upoznat sa karakteristikama ovog programa, zna da iGO Amigo ima vrlo ograničene mogućnosti prilagođavanju potrebama vlasnika gps navigacije. To nije slučaj  za iGO Primo. Postoje brojna prilagođavanja koje su dostupne putem menija  i sys.txt datoteke. Čini se da je Primo prilagodljiv kao što je i  iGO 8.3 čak možda za nijansu i više od njega. Preporučujemo gurjon skin koji čini prilagođavanje i kastomizaciju same gps navigacije čak i lakšim nego što to radi originalni Primov skin.  Ovi skinovi za sve modele gps navigacija se lako mogu naći i skinuti sa sajta gurjon.com. 
U našim testovima Primo se pokazao dosta superiornijim u odnosu na verziju iGO 8.3 bar u jednom pogledu: Primo je stabilniji  kada je pokrenuti s eksterne memorijske
kartice bilo da je u pitanju SD kartica  ili Micro SD kartica sa adapterom ili bez njega.. Naša Mio MOOV S505 se resetuje  jednom u otprilike svakih 5-6 isključibanja sa
napajanja sa  iGO 8.3 softverom.
 Što znači da nakon gašenja iGO 8.3 se diskonektuje resetuje gps navigaciju i ponovo startuje uređaj. Primo to ne radi već nastavlja sa radom u direktnom programskom režimu i posle gašenja gps navigacije.
Grafika  i sam programski interfejs su puno bolji kod Prima  nego kod  iGO8.3. To je rezultiralo u  čitljivijem prikazu  karte i vrlo povoljnoj strukturi izbornog menija. 
Primo može koristiti Text to Speech (TTS) datoteke

Primo takođe ima puno poboljšan sistem otkrivanje saobraćajnih gužvi (TMC) koji nažalost u Srbiji još uvek nije dostupan korisnicima gps navigacija. 
Nav'nGo je takođe predstavio opciju inteligentnog usmjeravanja koju
nažalost zbog ograničenja sa TMC sistemom u Srbiji nismo imali prilike
isprobati. Primo koristi iste karte i ostale informacije (kao što su POI, DEM,
BUILDING) kao i iGO 8.3 tako da je lako preći na Primo za nekoga ko već poseduje
gps navigaciju sa iGO 8.3 verzijom softvera.
 Najbolja karta za Srbiju je
Contrast 2010.12 karta. Koja se nalazi u ponudi u okviru GPS TECHNO TEAM.

Ukratko: Stabilnost i poboljšani grafički interfejs su dovoljan razlog da izvršite reprogramiranje softvera i update najnovijih mapa Srbije i Evrope na vašoj navigaciji. Toplo Preporučujemo Primo svim korisnicima gps navigacija sa nešto više RAM
memorije.Preporučenih 128MB nisu uvek uslov za kvalitetan rad.Probajte, mozda i
vi sa Primom nađete način da izaberete pravi put.

Pre par meseci pojavio se i napredniji naslednik Prima 1.1 i logični sled u razvoju ovog softverkog paketa Primo1.2. Ovaj najnoviji I po nama i najbolji softver za GPS NAVIGACIJE  je još uvek u fazi testiranja i redakcija  sajta http://www.gpsnavigacije.net će se potruditi da svojim vernim čitaocima predoči sve mane i vrline ovog još kvalitetnijeg i superiornijeg gps navigacionog programa.